DIY: je kaften pimpen

Je kent dat wel: je loopt in de Hema en daar zie je allemaal superleuke mappen staan! En thuis heb jij er alleen maar saaie en oude liggen.. Maar met deze DIY maak je die mappen in no time weer leuk!

Wat heb je nodig?

Een oude kaft natuurlijk, leuk cadeaupapier, een schaar, plakband en transparante plakfolie. In plaats van het cadeaupapier kan je ook plakfolie met een printje gebruiken natuurlijk.

Hoe ga je te werk?

Knip eerst een stuk cadeaupapier uit op de maat van je kaft. Dat doe je door je kaft op het uitgerolde cadeaupapier te leggen en dan op afstand van ongeveer 4centimeter van je kaftranden te knippen.

Lijm je kaft in met papier-of hobbylijm. Ik heb pritt gebruikt. Zorg er zeker voor dat je genoeg lijm op de randen doet!

Voor je de randjes kan omplooien, moet je eerst bij alle hoeken er een stukje uitknippen, zoals hierboven op de foto te zien is. anders kan je de randen niet goed omplooien!

Dan plooi je de randen om. Let niet op de tekst op mijn kaft, die is héél oud en de helft heb ik er niet eens zelf op geschreven.

Dat doe je dan langs alle randen.

Dan knip je nog een stuk uit, ter grootte van de binnenkant van je kaft. Deze stap hoeft niet als je de binnenkant van je kaft mooi vindt natuurlijk. Ik doe het om alle tekst te bedekken.

Dat stuk lijm je dan nog vast. En de Randjes kan je met plakband beter vastplakken.

Knip de grootte en vorm van je map uit in de transparante plakfolie, vergeet de grootte van de binnenkant ook niet mee te tellen! Hierover gaan we ook plakfolie aanbrengen, anders kan het papier later scheuren!.

De plakfolie breng je dan aan op het cadeaupapier ovver je map heen. Laat langs de ene kant genoeg over om het over je binnenkant nog heen te trekken. Probeer zo weinig mogelijk luchtbelletjes te maken, maar dat is niet simpel! Het is zelfs een heuse kunst om het zonder luchtbellen te kunnen aanbrengen.

Als het helemaal over je kaft heen zit, dan begin je eerst met weer hoekjes uit te knippen, anders kan je het weer niet omplooien. Ook bij de rug van je map moet je 2 kleine knipjes geven. Trek de plakfolie ook over de binnenkant heen.

Plooi de binnenkanten nog om en klaar is kees!

En, ben je blij met je nieuwe kaft?

Laat me jullie resultaten maar zien!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s