Gezond schoonheidsideaal

Net zoals zovelen anderen, ben ik momenteel bezig met afslanken voor de zomer. Ik heb al gemerkt dat er soms een erg dunne lijn is tussen gezond slank en té mager, neigend naar anorexia of anorexia athletica.

Ik ga heel wat sites af voor motiverende plaatjes om uit de zetel te komen en te gaan sporten, of om dat lekker cakeje te laten staan en om toch maar die zure aarbeien op te eten. Maar daar kom ik soms erg beangstigende plaatjes tegen. Jonge meisjes waarvan de botten langs alle kanten eruit steken of net wat oudere vrouwen die knalbruin zien en met heuse spierballen staan te pronken. Bij dat laatste kun je er bijna zeker van zijn dat ze steroïden of andere foute stofjes hebben gebruikt. Geen van beide beelden zijn gezond en toch zie ik ze vaak voorbij komen op tumblr of pinterest.

Het is geen alleenstaand verhaal als er een jonge vrouw begint te diëten of zwaar te sporten, stilaan gewicht verliest en complimentjes begint te krijgen. Op een gegeven moment ziet ze er fantastisch uit en zou ze dat gewicht en die levensstijl gewoon moeten aanhouden. Maar zelf ziet ze niet in hoe mooi ze is, ze wilt nog verder gaan omdat ze nog net niet lijkt op dat model uit de magazines. Stilaan verliest ze zichzelf en verliest ze alle interesse in iets anders dan het diëten. Haar sociale leven verdwijnt als sneeuw voor de zon en als er mensen iets zeggen op haar eetgewoonten, dan klapt ze volledig dicht. Op een bepaald moment is het een ziekte geworden en kan het zelfs levensbedreigend zijn!

Heel wat meisjes zullen zich kunnen vinden in het verhaal hierboven en anderen zijn op weg om anorexia of boulimia te ontwikkelen. Trek op tijd aan de rem! En probeer een gezond schoonheidsideaal te kiezen! Als een foto té mager is naar jouw mening, negeer hem dan!

Het bekende thight gap of de uitstekende heup-of jukbeenderen zijn een bekend schoonheidsideaal voor sommige meiden. Dat thight gap hangt sterk af van je anatomie. Als je brede heupen hebt, dan staan je benen eenmaal wat verder van elkaar en als je dan niet te veel vet/spieren aan je bovenbenen hebt hangen, dan heb je inderdaad dat beroemde thight gap. Maar ik weet al dat ik dat nooit zal krijgen. Ik heb namelijk best smalle heupen én het zit in mijn familie om zware bovenbenen te hebben, zelfs als je verder erg slank bent.

Daarnaast moet je je ook realiseren dat sommige foto’s gewoon getruceerd zijn. Niet met photoshop, maar als iemand haar buik intrekt op het moment dat ze een foto neemt of ze neemt een foto nog voor ze iets heeft gegeten of gedronken in de ochtend, dan zie je er nu eenmaal strakker uit. Als jij dan kijkt naar die foto ’s avonds laat, na je avondeten, dan zit je misschien te kniezen en vraag je je af waarom jij er niet zo uit ziet.

En verder is er nog het voorbeeld van het thight gap. Als je je kont naar achter duwt, maar wel je voeten naast elkaar zet, dan lijkt het alsof je een thight gap hebt! Net zoals op de foto hierboven.
Als je daarentegen gewoon je heupen naar voor laat vallen, zoals je normaal staat te wachten op de bus ofzo, dan heb je dat thight gap waarschijnlijk niet.

Als je nog eens zit te staren naar een foto van hét perfecte lichaam, denk dan terug aan deze post van mij 😉

Advertenties

2 thoughts on “Gezond schoonheidsideaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s