Hardlopen in de winter

tumblr.com

Hoe blijf je gemotiveerd om te gaan hardlopen nu de winter eindelijk wintertemperaturen voor ons geboekt heeft? Velen geven nu (al) op wegens het donkere weer, de regen of omdat nieuwjaar al lang geleden is en omdat die goede voornemens dus al vergeten zijn. Maar hier zijn enkele tips om het toch vol te houden!

Uit die lekkere, warme, aangename zetel geraken is het moeilijkste. Dus: ga er niet in zitten! Zet je op een ongemakkelijke, hardere stoel zodat je sneller opstaat om te gaan fitnesse/buiten te gaan hardlopen.
Let er ook een beetje op dat je ervoor niet te zwaar eet. Ook een warme chocolade melk kan je al danig uit de moed halen, bewaar hem als beloning voor tot na de work out!

tumblr.com

Bekijk nog wat fitblr’s of doe eens mee met een 30 days fit challenge. 30 dagen is perfect om mee te beginnen. Kort genoeg zodat je het einde aan de tunnel kan zien, maar ook genoeg om al een bemoedigend resultaat te zien! Wie weet heb je na de 30 days challenge nog wel zin in een langere challenge?

Denk al eens aan de zomer. Doe desnoods die bikini al eens aan en bekijk het resultaat. Hebben de feestdagen sporen op je achter gelaten? Durf je zo te gaan paraderen op het strand? Juist ja, hup naar de fitness jij!

Als je echt extreme motivatie nodig hebt: sluit dan een weddenschap af met je beste vriendin. Of ga samen sporten en kijk wie er tegen de zomer het mooiste lichaam heeft!

tumblr.com

Hardlopen buiten met dit weer is niet zo gemakkelijk. Bereid je goed voor. Draag aangepaste kledij: thermisch shirtje, sportshirtje met lange mouwen, hardloopsokken en een lange legging zijn aangewezen! Sommigen dragen ook graag een sjaal, muts en handschoenen.

Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent als je in het donker gaat rennen: een lichtje vastmaken op je kleding of een fluohesje.

Opgepast! Besteed wel meer tijd aan opwarmen en afkoelen als je nu buiten gaat rennen. Ook rekoefeningen is een goed voornemen!

Dit is hoe ik ging rennen vandaag!

Ok, mijn blauw/grijze hardloopschoenen passen niet echt bij de rest van mijn outfit. Maar hé, ik ging wel lopen bij 5°C! Ik deed een kort toertje; 6,5km op 39minuten. Niet enorm snel, maar zeker oké naar mijn doen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s