Snipperweekend

Afgelopen weekend was het weer zo ver! We namen een hoop kinderen mee naar de Hoge Rielen voor een leuk weekend vol knutselen en spelletjes. Ja, dat is het recept voor een geslaagd Snipperkamp!

Het fantastische weer van afgelopen dagen droegen zeker toe aan het succes van dit kamp! De spelletjes buiten waren pure verwennerij en de kinderen amuseerden zich rot! De omgeving is er prachtig mooi en zelfs wel betoverend!

Vanwege privacy-redenen ga ik hier geen foto’s van de kinderen posten. Jammer, maar helaas. Er zaten anders wel heel schattige foto’s tussen!

En zoals elk jaar zijn er fantastisch mooie dingen geknutseld: van maskers tot toneeldecor en attributen.

Het Lief, een bioloog, moest natuurlijk op kikkerjacht want het is momenteel de juiste temperatuur voor de kikkers en padden om wakker te worden uit hun winterslaap. Ze beginnen hun trek naar de vijver waar ze zijn geboren. ’s Nachts zitten er dus honderden padden op de wegen. Opgepast padden zijn “giftig”, je moet namelijk je handen wassen nadat je ze hebt aangeraakt. Nog een leuk weetje: als je wilt weten of het een mannetje of vrouwtje is: mannetjes zijn dunner omdat ze geen eitjes hebben, zitten bovenop de vrouwtjes en ze piepen niet als je ze vastneemt onder de ‘armen’.

De padden fotograferen was echter niet zo simpel! Ze zijn glad en nat, bewegen continue en het is nacht. Geen gemakkelijke omstandigheden om te fotograferen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s