Genaaid: Pyjamabroek

Een pyjamabroek stond al heel lang op het verlanglijstje. Ik wilde er namelijk eentje met een schattige print en niet in rekstof. Niet zo gemakkelijk te vinden en anders best duur! En aangezien ik toch al de beginselen van het naaien onder de knie heb – denk ik- begon ik eraan vol goede moed!

Het patroontje komt uit het boek ‘Naaien en Stikken’ dat ik een tijdje geleden kocht. Eerst moest ik nog een copy center zien te vinden, want het patroon moet namelijk tot 500% vergroot worden óf je drukt het af thuis op héél veel A4 papiertjes en plakt dan alles aan elkaar. In dat laatste had ik nou echt geen zin, dus werd het een copy center. Ik koos het goedkoopste papier (ook beste plooibaar dus) en dan kwam het toch nog uit op € 5,75. Toen moest ik toch even slikken. Als ik alle patronen uit het boek wil laten vergroten, ben ik een fortuin kwijt.. Volgende keer toch maar A4’tjes aan elkaar plakken?

Het begin was al lastig. Er staat in het boek namelijk enkel vermeld hoeveel stof  je nodig hebt als je een rol stof hebt van 110cm breed. Laat nou alle stof die ik heb/overal vind 140cm breed zijn. Dus was het een beetje gokken hoeveel ik nodig had. En ik moet zeggen dat ik niet veel stof meer over heb (lees: gééén stof meer over, zelfs geen restje). Het was wat krap, maar het is gelukt!

Het was mijn eerste broek. Dus moest ik toch wel even puzzelen hoe het nou net zat met die pijpen, maar eigenlijk was alles best goed uitgelegd. Het waren allemaal heel rechte naden en nergens instinkers. Na een dik uurtje was de broek dan ook af!

De broek zit lekker ruim, mag wel voor een pyjamabroek. Hij trekt nergens en mijn kont wordt toch niet plots 10kilo dikker. Dat zit dus helemaal goed!
De stof komt van bij Zara tex in Berchem. Heel luchtige stofjes voor 3 euro per meter. Natuurlijk geen echte kwaliteit, maar het is maar een pyjamabroek hé. Maar het motiefje vind ik wel heel lief!

Als koord gebruikte in 2 witte schoenveters die ik aan elkaar naaide omdat 1 veter te kort was om rond mijn heupen te knopen.

Jaja, ik ben weer tevreden! Ik voorspel dat deze broek veel gedragen gaat worden! En ik kan weer wat afstrepen van mijn naai bucketlist!

2 thoughts on “Genaaid: Pyjamabroek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s