Tijdsdruk

kindensamenleving.wordpress.com

I’m sorry, but this blogpost will be in Dutch only, too difficult to translate!

Steeds meer mensen onder ons ervaren een steeds grotere tijdsdruk. De meesten onder ons beschouwen werken nu eenmaal als iets dat ‘moet’. Anders kan je geen geen huis kopen, heb je geen elektriciteit om te koken of een lichtje aan te steken, je kan geen computer hebben dan en je gsm-rekening niet betalen. Maar bedenk je dan eens dat je inderdaad werkt om het plezier te hebben van een eigen huis te kunnen kopen, om een lekker potje te koken en om met je vrienden te kunnen bellen en sms’en! Vergeet niet dat dat werken niet echt “moet”, maar dat je het doet omdat je die andere dingen “wil”! Dat heeft mij al wel geholpen om die lange uren in de apotheek een plaats te geven in mijn leven, zonder echt meer wakker te liggen van die irritante uren.

Daarnaast moet je ook beseffen dat je in die vrije tijd doet wat je wilt. Je kan ontspannen om daarna met een ‘zen-gevoel’ terug naar het werk te trekken. En oké, dan stelt je leven niet veel meer voor buiten werken en ‘bestaan’. En dan heb je natuurlijk de optie om te kiezen om veel te doen in je vrije uren in het weekend en ’s avonds. En ja, dan heb je het heel druk als je zo 16uur op een dag heel druk bezig bent met werken, je huishouden rond te krijgen én dan nog eens je hobby’s te doen omdat je er zin in hebt. Dus ja, het is een keuze om zo door het leven te gaan en ja, je maakt het je eigen zo moeilijk dan. Maar je krijgt er wel een rijk en vol leven voor terug.

werkenviligheid.nl

Het is nu eenmaal zoeken naar een balans tussen werk, sociaal leven en je eigen innerlijke rust. Ik ben er nog serieus naar op zoek… Tips en tricks altijd welkom hier!

Daarnaast heb ik een licht vermoeden dat ik hypersensitief ben. Als je er nog niet van gehoord hebt, google het dan maar eens. Heel wat mensen zouden hooggevoelig zijn, maar toch wordt het dagelijks leven er niet aan aangepast… De maatschappij lijkt zelfs nog sneller en sneller te gaan en steeds meer te verwachten van de werknemers. Ik wil daarentegen net minder gaan werken, veel tijd besteden aan mijn leven buiten de werkuren. Ik heb dan ook helemaal gen carrièrewens. Ik wil mijn werk goed doen, de patiënten zo goed mogelijk helpen, maar ik heb geen nood aan een eigen apotheek of om faam te maken in het wereldje.
Je hoort het tegenwoordig wel vaker: de jongere generatie zou minder willen gaan werken en er een betere balans in willen vinden. Terwijl de oudere generaties zich soms zelfs kapot werken en een werkweek van 60 uren hebben!

corexcellence.com

Eigenlijk is de enige manier om rust echt te integreren in je leven: keuzes maken. Je moet prioriteiten stellen en bepaalde dingen laten vallen. Dat is echt de enige manier om je rooster rustiger te maken en waardoor je de overige activiteiten rustiger kan uitvoeren. Maar het is niet simpel om in deze maatschappij, die een druk leven nogal ophemelt, tegen de stroming in te zwemmen en om te zeggen dat het allemaal niet zo hoeft voor jou en je gezin. Dat vergt wel eens een grote inzet en moed!

Ja, het is zoeken en vooral om er psychologisch rust in te vinden. Waarschijnlijk zal het wel komen met het ouder worden, samen met de wijsheid!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s