Martini dress LMV

This dress is so neat and stylish! I was instantly fan of this design. So I bought this pattern at Stoffenspektakel at Antwerp. And I instantly bought a beautiful red, stirdy fabric (cotton canvas), which is perfect for this design, in my mind though.

The pattern is really simple, so it was cut in a few blinks. This pattern is actually designed for a stirdy fabric but with a little bit of stretch. But my fabric lacks stretch, so I added a zipper. I made the dress more form fitting, so the dress embraces my body actually. I thought the dress was too long when I was wearing it, so I snipped a few centimeters of the bottom.

It is quite red all over, so I need a black or a white belt to get some contrast. I’m planning on wearing this one with a nice detailled thights and probably a black cardigan at Christmas eve!

Deze jurk is zo netjes en stijlvol! Ik was dan ook meteen verkocht als ik dit patroontje zag. Jammer genoeg had ik pas de moed om het te kopen op stoffenspektakel in Antwerpen in plaats van de La Maison Victor magazine te kunnen kopen. Ik kocht er dan ook meteen een felrode, stevig stofje bij (kanvas katoen) en dat lijkt me perfect voor dit patroontje, althans in mijn hoofd!

Het patroon is eigenlijk best simpel. Het bestaat uit een paar stukken die over de hele lengte van de jurk lopen en mouwen. Het was dan ook erg snel overgetekend en geknipt. Eigenlijk is dit patroon wel gemaakt voor een stevig stofje met wat rek. Mijn kanvas katoen is stevig, maar heeft geen rek! Dus moest ik een rits toevoegen om de jurk toch goed aan te krijgen. Ik moest ook wat centimeters innemen om de jurk mooi om mijn lichaam te laten passen. Dit jurkje leek me ook wat te lang als ik het aan had en dus besloot ik om er een paar centimeters onderaan af te knippen.

Het volledige beeld is best rood, dus zou er best nog een zwart of wit riempje bijpassen om wat contrast te krijgen. Ik ga er nog een mooie, gedetailleerde panty bijkopen en een zwarte cardigan aantrekken. En deze outfit zal ik gaan dragen op Kerstavond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s