Tegenslag

Net op de moment dat alles perfect lijkt te verlopen, krijg je een onverwachte mokerslag in het gezicht. Bam, vanuit het niets. En daar was je dus echt niet op voorbereid. Hoe ga je daarmee om?

  1. Acceptatie

Misschien wel de moeilijkste stap van het proces. Eens je dit doorlopen hebt dan gaat het mentaal gewoon beter met je. De ene persoon put hier inspiratie uit God: “Hij heeft het zo bedoelt voor mij”, terwijl een ander denkt “Het had niet mogen zijn, er zal wel iets beters komen” of “Het is nu eenmaal zo gelopen”. Hoe dan ook, probeer je erbij neer te leggen dat dit nu eenmaal de realiteit is en dat je ermee verder zult moeten. Het heeft geen zin om de waarheid te negeren of te beliegen, want dat helpt je geen stap verder.

2. Wat leer ik hieruit?

Uit elke gebeurtenis in het leven kun je wel een levensles halen. Bekijk het van alle mogelijke kanten, praat erover met vrienden of een professioneel persoon en vraag wat dat voor hen duidelijk maakt. Je hebt misschien een les geleerd in levenswijheid, mensenkennis of zelfkennis? Uiteindelijk is het de bedoeling dat je hier wijzer uit komt. Er komt misschien zelfs een punt in je leven waarbij je moet bekennen dat je blij bent dat het gebeurt is.

3. Kijk naar anderen

Niemand is foutloos en iedereen maakt wel eens een tegenslag mee. Ga niet zitten kniezen over hoe erg het leven wel is voor jou of bedenk dat het niet abnormaal is om fouten te maken. Denk na over de gebeurtenis en geef het een plaats in je leven zodat je er later aan kan terug denken zonder negatieve gevoelens of gedachten.

 

Ja, ik weet het. Dit is absoluut niet gemakkelijk. Het leven is dan ook niet gemaakt om gemakkelijk te zijn! Er is nu eenmaal niets aan te doen en laat het je zeker niet ongelukkig maken! Durf ook je eigen lot eens in handen te nemen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s