Thermos flessen

Ik zag zo’n leuke dingen voorbij komen op een Silhouette Cameo groep op facebook. Het waren vooral de Amerikanen die er leuke yeti cups op postten met gepersonaliseerde stickers. Daar wilde ik mezelf ook wel eens aan wagen. Al helemaal omdat ik een fervent theedrinker ben en ook steevast met een koud kopje zit omdat ik mijn tas vaak ergens vergeet.

Het was wel serieus improviseren, want ik vond natuurlijk niet hetzelfde materiaal als wat de Amerikanen allemaal kochten en gebruikten. Dus ik ging aan de slag met andere spullen. Zo kocht ik deze 2 supersimpele thermos flessen bij action voor een prikje. Ik kocht ook de zwarte glansspray bij action. De glitter kocht ik los in een flesje en ook een flesje modge podge bij Pipoo’s. De epoxy moest ik dan weer online bestellen, want dat kenden ze hier niet in de doe-het-zelf-zaken in de buurt.

De zwarte fles heeft een kompas en daaronder de coördinaten van de plaats waar mijn vriend en ik voor het allereerst kusten, ondertussen zo’n 7 jaar geleden. Een heel cool uitziende verstopt romantisch cadeau dus eigenlijk. De gouden fles heeft exact dezelfde opdruk als mijn tattoo op mijn pols die ik vorig jaar liet zetten.

Zoals je kan zien heb ik de epoxy op de zwarte fles niet lang genoeg laten drogen. Eens je de epoxy erop doet moet je namelijk de hele tijd draaien zodat de epoxy niet uithardt in druppels, zoals ik nu dus voor heb. Ik ben 3 uur lang elke 10 minuten aan het draaien geweest, maar dan ben ik gestopt en dat was dus de fout. Maar dat weet ik dan voor volgende keer! Ik verschoot er eigenlijk ook van hoe weinig epoxy je maar nodig hebt!

 

Hoe heb ik het gedaan?

Eerst schuur je de thermos lichtjes op met een licht schuurpapiertje (ik gebruikte nr 80).

 

Zo ziet mijn thermos eruit na het op te schuren. En dan nog even ontvetten met 70% alcohol en een watje.

Alles afplakken wat je niet wilt schilderen. Ik gebruik hiervoor gewoon schilderstape. Zo handig, want je kan alles afscheuren en je hoeft geen schaar te gebruiken.

Ik heb voor de zwarte fles een randje bovenaan afgeplakt en onderaan.

Ook de onderkant heb ik afgeplakt.

Voor de andere thermos nam ik een potje en hierin mengde ik de losse glitters met de modge podge tot het dik genoeg was en ik bracht het aan met kwastje. Hier had ik wel 2 lagen nodig voor een mooi resultaat. Daarna moest het toch wel 12uur minimum drogen.

En dan aan de slag met de silhouette cameo! Uit witte vinyl sneed ik mijn 2 ontwerpen. Het waren heel dunne dingetjes om uit te snijden en met het kompas heb ik wel wat problemen gehad. Maar het is toch gelukt uiteindelijk.

Daarna plakte ik het vinyl op de thermos. Ik mengde mijn epoxy A en B tot ik een kleine hoeveelheid had en bracht deze aan in een dikke laag op de thermos. Ik liet ze drogen aan de steel van een pan boven de gootsteen. En 3 uur lang moesten ze om de 10 minuten omgedraaid worden. Een heel werkje dus, maar zo zit de vinyl tenminste muurvast en zijn ze zelf vaatwasserbestendig!

Advertenties

2 thoughts on “Thermos flessen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s