Alice Blouse LMV

dsc_9078

Een mooie witte, basic blouse. Dat kan iedere vrouw toch wel gebruiken? Tijd dus om er zelf eentje te fabriceren! De stof had ik al een tijdje liggen, maar het duurde even voor ik eraan kon beginnen. De stof komt van een stoffenwinkel te Kapellen en was 8€/m.

naamlooszreg

Het is niet zo’n simpel stofje om te verwerken. Zo’n voile ‘ritst’ zo gemakkelijk en dan trekt de naaimachine het hele stofje bij elkaar onder het voetje. Niet zo simpel! En het rafelt nog eens enorm ook! Daarbij glijdt dit stofje ook nog en moesten er een hele hoop spelden in gestoken worden om het naaien vlot te laten verlopen…

naamloos

Het patroon heb ik al eens een keertje gebruikt zonder problemen. Ik heb er dan ook niets aan moeten veranderen! Dat mag ook wel eens hé, als het naaien van een leien dakje af gaat. Allez, het patroon – gedeelte dan toch…

Alleen merk ik dat de zoom onderaan wel wat durft om te krullen. Dat ligt aan de golvende lijn van het patroon onderaan, het gebrek aan een overlock en aan het stofje… Niets aan te doen dus!

qzreg

De knoopjes komen uit de restjesdoos. Die heb ik ooit eens van een blouse afgehaald die ik weggegooid heb. Zo’n glanzende witte knoopjes kunnen altijd nog eens van pas komen hé!

Het is zo’n gemakkelijk kledingstuk dat ik het al enkele keren heb gedragen! Het trekt nergens, het zit lekker fijn en het is ook nog een chic met de juiste bijpassende kledingstukken.

 

 

4 thoughts on “Alice Blouse LMV

  1. Knap dat je dat toch allemaal kunt! Zo’n stofje, daar zou ik me nooit aan wagen ( aan andere naaiperikelen trouwens ook niet eigenlijk, hihi).
    Maar de blouse staat je goed, en fijn dat hij goed zit en dat je’m makkelijk kunt combineren. Allemaal pluspunten, dus een goeie aanwinst!
    Fijn weekend, Sigrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s