Eens kijken in de toekomst

cropped-dscf7190.jpg

Ik vond dat het maar eens tijd werd om mijn grote stoffendoos een beetje leeg te krijgen. Ik zie altijd maar leuke stofjes en projecten, maar dan wordt het een beetje chaotisch in mijn hoofd (en in de doos ook trouwens) na al die aankopen! Het is alweer even geleden dat ik nog een grote hoop stoffen geshopt heb, dus ondertussen begint de voorraad een beetje te slinken. Maar de bodem is nog lang niet zichtbaar! Tijd om eventjes orde op zaken te stellen! Nu moet ik dus even doorzetten en weerstaan aan de drang om nieuwe leuke stofjes te gaan kopen… Wel moeilijk hoor! Nu kan ik dus even alle komende projecten waar ik nog stof voor heb liggen op een rijtje zetten!

blouseknipmode

Een soepel stofje, een soort van viscose, lag op de 2€/m stapel en die kon ik dus niet echt laten liggen. Maar toen had ik er niet meteen een plan mee en nam ik dus een dikke meter mee. Ik denk er maar een soepele blouse mee te maken, ik heb nog niet echt een patroon op het oog.

kussenslopen

Ik vond ook nog wat grof linnen in een beige kleur. Ideaal voor kussenslopen en om er dan een opdruk voor te voorzien met de Silhouette Cameo. Ik had het ook gekocht om een cadeau van te maken en er schoot nog een beetje over, dus kan ik nog eens een sloop in de toekomst maken!

jackie

Dit mooie stofje ligt al geruime tijd klaar om er een Jackie vest van LMV van te maken. Maar ik twijfel enerzijds aan de stof – of deze wel geschikt voor het patroon – en anderzijds schrikt het me wat af. Het lijkt zo moeilijk. Een beetje drempelvrees in dit geval dus.. Tijd om me er eens over te zetten!

elsa

Ik kocht – eens lang geleden- een lichte jeansstof bij Veritas. Het is mooi licht van kleur en het is ook heel soepel, dat trok me er juist zo op aan. Ik dacht misschien aan een Elisa blouse van LMV…

marlon3

Nog een overschotje.. Ik kocht een hele tijd geleden deze mooie tricot met pijlmotief om er een truitje voor mezelf van te naaien, dat je hier kan zien. En ik heb nog genoeg over om een T-shirt voor het Lief (Marlon van LMV) of voor mezelf eruit te krijgen!

astermiss

Een jaartje geleden kocht ik dit mooie wol-achtige stofje op de zondagsmarkt in Antwerpen. Het heeft wat reliëf en het is ook een beetje doorkijk. Als ik de juiste kleur tricot of boordstof erbij kan vinden, denk ik om er een Aster mee te maken.

losse_cardigan

Wat kan je zoal maken met een mooie, soepele, licht, gebreide stof? Veel, dat kan ik je verzekeren! Maar wat maak je er het beste mee? Ik zit te denken aan een soepele cardigan zoals op de foto hierboven. Momenteel heb ik een dergelijk patroon nog niet gevonden, maar ik heb nog wat tijd om rond te neuzen hé.

salopette_jurk

Een wat dikkere viscose in het donkerblauw. Ideaal voor een salopette-jurk met een A-lijn rokje, dat dacht ik meteen. Je ziet er steeds vaker op TV en in magazines voorbij komen en eigenlijk vond ik ze direct heel leuk!

marlon2

Als ik stof ga kopen, neem ik standaard vaak een metertje tricot extra mee om een shirt voor het Lief mee te kunnen maken. T-shirts kan je nooit te veel hebben! En een leuke opdruk wordt natuurlijk voorzien met de Silhouette Cameo!

scarletmiss

Toen ik net begon met naaien, ben ik een keertje met een vriendin naar een super goedkoop stoffenwinkeltje geweest. Dit stijve katoentje nam ik daar mee voor 4€/m, maar toen heb ik niet beseft dat dit stofje wel zo stijf is dat het niet zo fijn gaat zijn voor kleding ervan te naaien en om het te dragen op de huid… Heel misschien een Scarlet short omdat een short beter past bij zo’n stijf stofje? Maar ik ben nog niet helemaal overtuigd… Heeft er iemand een beter idee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s