En de verre toekomst dan!

onesie

Enkele dagen geleden postte ik hier al over alle stofjes en de doos die eindelijk leeg begint te geraken. Wel, dat was de helft, nu volgt de andere helft!

Deze 2 zachte stofjes – fleece? – liggen nog klaar om een onesie in animal-style te maken! Aangezien er niet zoveel keuze was toen in kleur, werd het beige en wit. Misschien een konijntje? Maar dan zonder staart, want dat zal wel niet zo handig zijn als je in de zetel gaat zitten! Momenteel heb ik nog geen patroon, maar ik heb al gelezen dat mensen een patroon van een losse broek vastmaken aan een losse trui. En dan maar duimen dat het goed uitkomt! Misschien eerst eens in proef maken, maar dat is zoveel werk…

alice

Dit stofje kocht ik een hele tijd geleden op een facebook-groep. Het is een restje van iemand, maar er schoot nog een meter stof over, dus genoeg om er nog iets van te maken. Het stofje geeft een wat oude indruk, maar toch vind ik het motief eigenlijk wel leuk! Ik wilde er oorspronkelijk een rokje mee maken, maar katoen kreukt zo als rok hé… Nu denk ik er een Alice blouse van LMV mee te maken.

retroblouse

Dit superleuke viscose-stofje van Veritas kocht ik nog niet zo lang geleden – ik kon het simpelweg niet weerstaan. En zo’n retro-blouse lijkt me er geknipt voor! Maar waar ga ik zo’n patroon vinden? Ik zal maar eens een kijkje moeten nemen in de dikke burda-boeken bij Veritas of eens goed moeten googelen.

blouse_v_hals

En zijn gebroken witte tegenhanger kocht ik enkele dagen later bij Stoffe & Koffe. Ik denk dat je wel aanvoelt dat ik dit een enorm toffe print vind, niet? De lichtere variant wil ik wat soberder houden door er een vlotte blouse mee te maken, misschien met V-hals? Wederom nog geen patroon in de aanslag…

high_waist_jeans

Een hele mooie, donkere jeansstof. Jep, die heb ik ook nog liggen. Er zit een héél klein beetje stretch in, 1% denk ik, misschien 2%. Zo’n skinny jeans met high waist vind ik geweldig, maar misschien zit er niet genoeg stretch in de stof om dit eruit te krijgen. Nog een twijfelgevalletje dus…

burda

Nog een 2€/m coupon. Het is chifon en er zal dus zeker een voering onder moeten. Ik dacht aan een leuke zomerse wikkeljurk. Dit lijkt me zeker niet het simpelste stofje om te naaien, want het verliest zoveel draadjes!

yyy

Eerst leek het me een gekke combinatie: dat glanzende rood met roze. Maar ik bleef aan het stofje denken, dus keerde ik terug en ik nam er 1m70 van mee. Ik heb wel een aantal bruiloften in het verschiet, dus misschien een mooi jurkje voor een trouwerij? Er staat in de burda 03/2017 wel een leuk model daarvoor, zoals de foto rechts hierboven.

hemdjurk

Deze ligt al een tijdje in mijn kast. Ik vind het een fantastische kleur hebben en het vloeit erg soepel want het is een soort viscose/chifon. Het kijkt wat doorheen, dus er moet zoizo een voering onder komen. Een soort hemd-jurkje lijkt me perfect. Maar ik heb wat schrik om eraan te beginnen… Waarom weet ik niet goed, want ik maakte reeds meerdere blousen in chifon, alleen zou deze dan langer zijn… Onverklaarbare drempelvrees dus!

kringloopwinkelAf en toe vind ik het leuk om eens te gaan neuzen in de lokale tweedehandswinkel. En ditmaal hadden ze een coupon van bordeaux tricot hangen en het leek me nog genoeg om er een Marlon shirt voor vriendlief uit te krijgen. Hij zal dus nog wat T-shirts krijgen in de toekomst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s