Ship ahoi

dsc_0621

Een streepjes T-shirt voor mezelf stond al enige tijd op de planning. Het doet me altijd een beetje denken aan een matroos, haha! Ik zag meerdere leuke modellen en strepen in winkels hangen, maar ik bleef volharden en wilde het echt zelf naaien. Ik vond op het eerste zicht enkel dure stoffen met streepjes (bv bij Veritas) en die waren nog niet eens naar mijn goesting. Uiteindelijk vond ik bij allinvent in Kapellen dan toch mijn goesting en voor een schappelijk prijsje dan nog! (9€/m)

dsc_0562

Voor patroon twijfelde ik nog een tijdje tussen een Odette van La Maison Victor en een patroon uit Burda dat al meerdere keren gemaakt werd én telkens ook erg goed beviel. Daardoor koos ik dus voor de laatste optie en haalde dit gewaardeerd patroontje boven. Het valt me nu plots op dat ik deze eerdere versies van dit patroon vergeten te posten ben! Eventjes dus een herinnering voor mezelf voor later instellen en dan volgt die hier nog!

dsc_0564

Ik maakte nu de kortere versie, want de lange versie valt tot over mijn kont en is bijna een jurkje. Ook de mouwen werden ingekort, want ik wilde eerder een T-shirtje. En ik kon voor het eerst aan de slag met mijn overlock! Zo fijn! Er gaat zeker wat meer tricot van onder mijn naaimachine uit rollen met die nieuwe aanwinst hier in huis. En het is zo prachtig afgewerkt vanbinnen…

dsc_0626

Zo’n streepjes-shirt combineert toch zo goed met zoveel… Ik draag het zowel met mijn lange maxi-rok, als met mijn kortere A-lijn rok en al zeker met mijn salopette! Ik voel me plots ineens een beetje een fashion-queen, maar dan home made.

dsc_0575

De ronde hals en de mouwinzetten waren net iets moeilijker met de overlock, maar al bij al gelukkig geen gaatjes in de stof gesneden. Op dik anderhalf uur zat het helemaal in elkaar. Tricot naait nu eenmaal ook zoveel sneller dan katoen… Ik voel dat er nog wel wat meer tricot projecten gaan volgen!

 

Advertenties

2 thoughts on “Ship ahoi

  1. echt prachtig! en die look met die salopette, dat is dus ook exact hoe ik die van mij draag, bij mij wel met een gekocht exemplaar, dat wordt dus dringend tijd om ook eens op zoek te gaan naar streepjesstof voor een t-shirt 😉
    blij dat ik je blog ontdekt heb na de blogmeet want ik vind je stijl echt leuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s