Running crazy

dsc_1042

Ik wilde al langer een sportsetje naaien voor mezelf. En zo mijn 2 grootste hobby’s combineren! Naast naaien is lopen een vaak beoefende hobby bij mij, gewoon om mijn hoofd leeg te maken en om mijn lichaam een beetje in vorm te houden en zo ook gezond te blijven.

Dus ging ik op zoek naar een patroon voor een sportbroek en sporttop. Ik vond deze in de Burda 01/2017 en koos als broek #106 en als top wilde ik aan de slag gaan met #105. Maar… Dat liep dus een beetje héél erg in de soep. (Lees: één grote ramp)

Ik zal beginnen met de broek – kwestie van het goede nieuws eerst even mee te delen- want deze viel al bij al nog mee. Ik wilde de driehoekjes op de broek niet, dus legde ik alle patroondelen bij elkaar en tekende een ander lijnenpatroon uit. Niet zo moeilijk eigenlijk. Daarna knipte ik de stof en trok ik de broek aan…

dsc_1061

Ik weet niet hoe jullie vinden dat een loopbroek moet zitten, maar ik hou toch wel van een strakker model. En dat was deze broek dus TOTAAL niet. Er zijn géén foto’s van dit fiasco (ik wilde jullie geen hoofdpijn bezorgen…), maar het was bijna net een harem-broek. Alle chance was ze dus eerder te groot, dan te klein. Dus na wat spelden te steken en de stof door de overlock te jagen, kreeg ik uiteindelijk een draagbaar model. Na deze aanpassingen aan te brengen op het model (dan hoeven we dit proces volgende keer weer niet helemaal te herhalen hé…) en een andere tailleband te tekenen én daar dan toch ook nog maar een elastiek in te steken. Ben ik nog best wel tevreden van de broek. Nu zie ik wel op de foto’s dat er toch nog een overschotje stof aan de voorkant hangt te ‘flodderen’, dus dat haal ik misschien nog wel weg.

dsc_1063

De top… Dat is een héél ander verhaal. Na alle 15 onderdelen (voor een top?!) te knippen en een stuk aan elkaar te stikken, zag ik al meteen dat dat niet meer ging goed komen. De stof trok enorm aan de ronde uitsnijding op de buik. Niet wat ik wilde… Dus vond dit project een nieuwe thuis in de vuilbak en pakte ik het maar anders aan.

Een oude sporttop, die wel van maat nog goed zat, haalde ik uit de kast en verknipte ik in stukken. Hier tekende ik dan een patroon van over en besloot een ander lijnenpatroon te maken. Nu werden de aller-aller-allerlaatste restjes van de stof aangesproken en ik kreeg het er nog nét uit. En met maar 5 onderdelen, zit deze top toch simpeler in elkaar.

dsc_1072

Ik maakte zelf nog elastische biais van de zwarte stof om de halsuitsnijding en de armen af te werken. De stof is trouwens een soort badpakken/sport-stof en komt van bij Allinvent in Kapellen. Ik kocht van de zwarte stof 1 meter en van de streepjesstof ook 1 meter en maakte hiermee de broek en de top. Maar eigenlijk had ik er dus bijna nog een tweede top uit kunnen maken.

dsc_1058

Ik vind sportkleding eigenlijk altijd nog wel duur, om gewoon erin te zweten. Het moet goed zitten en er toch een beetje mooi uit zien, maar 50 euro voor een sportbroek, dat vind ik toch wel echt overdreven. Dus kan ik vanaf nu gewoon zelf aan de slag als ik nog wat nieuws nodig heb! Nu de patronen eenmaal op maat van mijn lichaam zijn gemaakt, dan kan ik de volgende keer meteen knippen en stikken. Dan zit het op een wip in elkaar!

dsc_1067

3 thoughts on “Running crazy

    • Met nieuwe loopkleding lopen, vind ik altijd al leuk op zich! Voor de rest is het gewoon kwestie van niet te snel in de zetel gaan zitten en die loopschoenen in het zicht te zetten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s