Naaidate

image-7-png

Af en toe moet je jezelf eens goed verwennen. Zo was het al een hele tijd geleden dat ik nog eens deftig de tijd had genomen om eens goed te kunnen (door-)naaien. Dus toen een vriendin vroeg om nog eens een naaidate te houden, was ik helemaal voor! Een datum plannen bleek iets moeilijker te zijn, maar het is dan toch gelukt!

image-8-png

Ik vertrok met het idee om een trui voor mezelf en een trui voor Het Lief te naaien. Beiden waren patronen die ik al eens eerder maakte en ik had geen enorm moeilijke stof, dus ik dacht dat dat wel zou lukken. Ik was zelfs zo optimistisch dat ik nog tricot meenam om een T-shirt voor Het Lief van te naaien. Natuurlijk is dat niet gelukt. Zelfs zijn trui is niet af geraakt… Maar ik had een hele fijne tijd met mijn vriendin en ik ben toch best goed opgeschoten met het naaien. Mijn trui is af en zijn trui is halverwege. Dat noem ik alvast een geslaagde naaidate.

image-10-png

Mijn vriendin ging het wat minder goed voor de wind. Ze was alvast begonnen met een jurkje voor de lente/zomer met een tikje retro, maar gebrek aan de juiste vlieseline en enkele moeilijkheden bij het overtekenen van de aanduidingen op het naaipatroon, zorgden ervoor dat ze wel wat tijd kwijt was daaraan. Ze gebruikt trouwens een superschattig rood katoentje met mini witte bollen! Ik ben helemaal fan!

Toen bleek dat ze ook nog de verkeerde naadwaarde had genomen en mocht ze een heel stuk helemaal terug lostornen. Ik had er echt wel medelijden mee… En tot slot bleek de taille niet juist te zitten toen ze tussendoor al eens het stuk aantrok. Maar hé, alles gaat zeker helemaal goed komen! Gewoon de moed erin houden!

image-9-png1

We hadden zelfs 2 naai-assistenten standby klaar – euh- liggen, om te komen helpen bij problemen! Zo schattig!

 

2 thoughts on “Naaidate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s