Harper, maar dan anders.

dsc_2996a

Er waren een paar zeer hete dagen in mei. Het werd dus hoog tijd om mezelf eens een luchtige broek te naaien! Mijn oog viel op de Harper broek uit La Maison Victor. Maar die paper bag waist, is toch niet echt mijn ding. Het ziet er niet elegant uit, zeg maar zelfs onhandig. Dus liet ik die gewoon weg!

dsc_2983

Ik had nog een geschikte, luchtige viscose met reliëf en stretch liggen in mijn voorraad. Ik weet eigenlijk al niet meer van waar de stof komt. Ik vermoed van bij Veritas.

De stretch maakt dat deze broek gé-wél-dig zit, maar dat zorgde voor enkele moeilijkheden tijdens het naaien. Ik had ook maar nét genoeg stof om deze Harper zonder taille-delen voor de paper bag waist te naaien.

Ik zorgde ervoor dat ik de riem in de niet-stretch richting van de stof had liggen, anders zou mijn broek gewoon afzakken zonder elastiek in de taille. De andere patroondelen legde ik wel zodanig op de stof dat de stretch in de breedte zit. Dat zorgt ervoor dat de broek heerlijk zit!

dsc_2977

Omdat ik de delen boven de tailleband weg liet, moest ik hier wat improviseren. ik nam nog een andere zwarte stof met stretch, streek hier elastische vlieseline op en ik knipte hier een beleg van voor de taille. Deze naaide ik aan zodat de naad aan de taille kon afgewerkt worden. En mijn riem komt altijd bovenop de naden hier, dus maakte het niet uit dat ik de tailleband 2cm omnaaide om alles vast te zetten.

dsc_2976

Wat ben ik blij met mijn zomerse broek! Ze zit écht goed, maar ze is ook klassevol en zeer geschikt voor het werk! Deze Harper hack zal nog wel eens genaaid worden! Maar dan misschien een eens dikkere versie met maar een tikkeltje stretch, om een winterse/herfst-versie te kunnen dragen.

dsc_29791

Heeft er nog eens iemand de Harper zo aangepast? En hoe hebben jullie dat dan juist gedaan?

One thought on “Harper, maar dan anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s