Ijsland – dag 1

DSC_3542

Wauw, wat een vakantie was dat! Ongelooflijk koud, dat wel. Maar zó mooi! Echt een aanrader om naar Ijsland te gaan. Echt een prachtige natuur die je moet gezien hebben!

Wij hebben onze reis helemaal zelf gepland. Aan de hand van een aantal kant-en-klare voorstellen van reisbureau’s hebben we bepaald wat er haalbaar is om op 1 week te zien. En daarna was google maps heel handig om te bekijken wat we allemaal op één dag zouden kunnen doen. We boekten nog juist onze vluchten op voorhand en een Happy Camper (www.happycampers.is). Zo’n camper is heel aangenaam als vervoersmiddel in Ijsland. Er zat een mini-keukentje (lees mini-koelkast, mini-gootsteen met een kleine tank water en een kookvuurtje op propaangas) en een bed (opplooien overdag en uitplooien om te slapen ’s nachts in). Er zat een soort verwarming in het busje, die was eigenlijk niet echt afdoende voor de koude nachten die we hebben meegemaakt… Dus gingen we dan maar wat dichter bij elkaar liggen.

En de eerste nacht zagen we meteen prachtig noorderlicht! Het danste over de hemel, sloot zich aan en brak weer los. Niet te beschrijven met woorden. Er zat zelfs een roze schijn aan dat groene licht, zo mooi!

DSC_3581

De eerste volle dag gingen we dan op pad: de Golden Circle. Heel mooie natuurfenomenen die allemaal nogal dichtbij elkaar liggen. Allez, dichtbij in Ijslandse termen dan toch… Hierboven zie je een Koperwiek, zowat te beschouwen als de Ijslandse merel.

DSC_3583

Thingvellir is een plaatsje met een ruw landschap, waar mensen van oudsher samen kwamen om belangrijke beslissingen te nemen of om feest te vieren.

DSC_3592

DSC_3606

DSC_3613

Daarna trokken we naar Geysir en Strokkur. De naam van een geiser komt dus van Geysir, maar deze is momenteel niet (meer) actief. Strokkur ligt vlak naast Geysir en doet de naam van Geiser alle eer aan. Om de 8 minuten spuit er een hoop warm water uit, tot wel 40meter hoog. Heel spectaculair!

DSC_3616

DSC_3650

Gulfoss, een prachtige waterval in de Golden Circle. En ook de grootste die wij gezien hebben. Helaas was de weg naar Dettifos en konden we daardoor de krachtigste waterval van Ijsland niet bekijken. Maar Gulfoss was ook zeker al superknap om te zien!

DSC_3657

Seljalandsfoss is een waterval waar je volledig achter kan wandelen. Heel mooi voor foto’s en ook wel een beetje magisch!

DSC_3663

DSC_3667

En dan was Skogafoss de laatste stop voor ons deze dag. Je ziet het nogal moeilijk op de foto, maar deze is 60meter hoog en 25meter breed. Dus ook wel een bulderend spektakel!

 

De andere foto’s volgen zo snel mogelijk! 🙂

 

2 thoughts on “Ijsland – dag 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s