Last minute kerstjurk

 

DSC-4281

Het is best druk geweest de laatste weken voor kerstmis. Dus dacht ik niet nog tijd te vinden om een nieuw jurkje voor kerst te kunnen naaien. Maar door toeval bleek ik op 24 december in de ochtend nog een gaatje te hebben. Dus kon ik het niet laten om er toch nog aan te beginnen!

DSC-4283

Echt kerstig is het misschien niet met de bloemen, maar het is toch iets nieuws. Ik twijfelde eventjes over het model, want het is op zich al een best drukke stof. Ergens wilde ik wel eens wat speciaals maken, maar dan was er natuurlijk het risico dat het niet op tijd af zou zijn. En daarbij vraagt zo’n drukke jurk om een simpel patroon.

Het stofje is een heel stevige tricot, misschien wel een scuba-stof te noemen. En ik heb ondertussen al geen idee meer waar ik deze vandaan heb gehaald… Hij lag al zeker wel een jaartje te wachten op een bestemming in mijn kasT.

DSC-4287

We gingen dan maar aan de slag met de knipmode 09/2017 #26. Simpel, maar mooi met de extra touch aan de hals en armen. Het beleg verschoof wel de hele tijd, dus die heb ik met enkele steken onzichtbaar vastgezet. En verder heb ik een dikke 5 cm onderaan van de zoom gehaald, dat vond ik een elegantere lengte voor de rok.

En van het stofoverschotje knipte ik ook nog een ceintuur om de taille te accentueren. De rok is op zich vrij smal en mocht wel een klein extraatje hebben!

DSC-4284

Helaas is foto’s trekken op deze korte momenten van zonlicht erg moeilijk. Ik had alle lichten aan in de kamer én de zon scheen buiten. En toch moest ik de foto’s met photoshop nog lichter maken en nog steeds trekt het op niets. Pff, niet simpel!


DSC-4288

En toch is dit jurkje ook nog draagbaar in de lente of herfst. Zo heb ik het graag!

4 thoughts on “Last minute kerstjurk

  1. Oh, zo’n mooie jurk en dat op ‘een gaatje tijd’ op 24 december!
    Die stof heb ik zelf ook liggen en bij jou heb ik inspiratie opgedaan! 👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s