My 9 plans for 2019

thumbnail-Image

2019 is misschien wel hét grootste naai-jaar voor mij.. Want wij gaan trouwen dit jaar en ik naai mijn eigen jurk helemaal zelf. Dus dat is écht wel het grote focuspunt dit jaar. En als er daardoor andere naaiplannen sneuvelen dit jaar, is dat helemaal niet erg. Zolang die jurk maar tóp is!

Maar naast mijn eigen trouwjurk, zullen er nog meer projecten voor die dag van mijn naaimachine rollen. Zo wil ik ook de jurken voor de bruidsmeisjes/bloemenmeisjes zelf naaien. Aangezien deze 2 superschattige meisjes nog in de groei zijn, zal dit project toch moeten wachten tot een maand of 2 voor de trouw, zodat ze niet al uit de jurken gegroeid zijn voor dé grote dag natuurlijk. En zo’n jurken last minute pas naaien is niet zo fijn, maar ik verwacht hier niet al te veel problemen mee…

Daarnaast zou ik ook graag een witte klassevolle jumpsuit willen naaien voor mezelf. Wanneer de grote trouwjurk misschien wat te onhandig of zwaar wordt om te dansen, kan ik me dan snel gaan omkleden naar een mooie witte jumpsuit die er nog heel erg ‘bruid’ uit ziet. Qua patroon heb ik hier nog niets leuks voor gevonden, dus ben ik nog op zoek. Misschien dat ik 2 patronen ga combineren… Ik wil iets wijdere pijpen voor de broek, een tailleband, een V-hals (niet te diep) vooraan en ook achteraan wil ik iets speciaals of iets diepers. Maar daar ben ik dus nog niet helemaal uit.

Verder staan er nog een paar selfish sewing projects op de planning, maar die zijn uiteraard véél minder belangrijk dan de jurk en alle andere naaisels voor de trouw… Ik dacht aan een aantal patronen van la maison victor: de bloom sweater, de Genova jurk, de jessica blouse en bruna blouse (hopelijk deze keer beter…).

Daarnaast ben ik in september aan een salopette-short begonnen, maar toen was het al niet meer zo’n geweldig weer en heb ik die aan de kant geschoven. Zo’n zomers kledingstuk naaien als de temperaturen dalen, plots had ik er geen zin meer in. Dus die moet ik dringend af maken.

Ook dat nieuwe baby’tje in de familie mag nog verwend worden. Ondertussen zijn er al genoeg Bo-rompertjes genaaid denk ik zo, dus tijd voor Oliver broekjes! En misschien bijpassende mutsjes? Daar moet ik eens over nadenken.

 

Zo, wat zijn jullie plannen voor 2019? Beloofd het ook zo’n spannend jaar te worden voor jullie?

Advertenties

4 thoughts on “My 9 plans for 2019

    • Babynaaisels zijn zo schattig hè! Welke babypatroontjes heb jij op het oog? Ik ben met de Scarlett short gestart voor de salopette. En ik ga daarna zelf alles uitzoeken voor de riemen en het borstzakje. 🙂 groetjes, Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s