Update: wedding dress

thumbnail-image-1

Ondertussen is het hier heeeel stilletjes op mijn blog… Maar dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat ik druk bezig ben met mijn jurk te naaien en dat ik dat allemaal nog niet mag laten zien aan jullie hé.

De jurk is zo goed als klaar en ik moet zeggen dat ik er écht tevreden van ben momenteel. Alleen de zoom moet nog op maat afgeknipt worden en daarna nog verder afwerken met een versierinkje. Maar daar heb ik dus hulp bij nodig, want ik moet de jurk zelf aantrekken en iemand anders moet onderaan knippen. En eens dat klaar is moet ik eens denken hoe ik de jurk best kan opknopen voor de openingsdans. Maar daar heb ik al wel een paar youtube-filmpjes voor gezien en dat moet nog best meevallen denk ik.

Uren en uren heb ik ondertussen al met de hand genaaid aan de jurk. En in niet zo’n aangename houding voor mijn rug. Maar ik denk dat ik dat nog wel ga missen als de jurk eenmaal af is, want eigenlijk is het zó leuk om te doen!

Eigenlijk verliep het tot nu toe allemaal heel goed: de blinde rits zat er van de eerste keer goed in, de applicaties lieten zich (bijna allemaal toch) goed aannaaien, de pasvorm was goed na 2 toiles, het korset was wat zoeken omdat ik zoiets nog nooit genaaid heb- maar nu zit het fantastisch, etc… Allemaal goed nieuws dus!

Daarnaast heb ik nog een ander projectje met witte stof opgezet en dat zie je hierboven op de foto. Dat is dus NIET de stof van mijn jurk, voor de nieuwsschierige aagjes onder ons.

Het Lief is al 1x naar de ‘kostuumwinkel’ geweest om te passen en daar kreeg hij een stukje stof van mijn jurk voor mee. Dat was al een tipje van de sluier oplichten voor hem. Ik heb hem er wel nieuwsschierig mee gemaakt!

 

Dus dé jurk en het bijkomende-witte-stofjes-project zien jullie in juni-juli op de blog verschijnen!

One thought on “Update: wedding dress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s