Harper Hack

dsc-6234

Zo’n harper broek, dat staat wel chique. Zeker in de juiste kleur, in een chique stof en met de juiste blouse erboven. Maar die paper bag waist staat mij voor geen meter. Het lijkt dan net of ik een rond bolletje ben, het neemt helemaal mijn taille weg.

Maar de plooien onder je taille en dat schattige strikje maken de broek helemaal af. En ideaal om te dragen bij warm zomerweer, maar wanneer je toch niet met een short mag gaan werken. Dus daarom kwam deze mooie broek op mijn verlanglijstje terecht!

dsc-6233

De stof kocht ik eeuwen geleden (zo lijkt het toch) bij Allinvent in Kapellen. Ik denk dat ik er maar 8€/m voor betaald heb. Het is een stevige viscose, die niet transparant is, die soepel valt, maar toch ook niet plakt aan je vel. Ideaal voor een zomerbroek van te naaien dus!

dsc-6231

Ik combineerde hem hier met de Donna blouse van La Maison Victor. Wat trouwens één van de eerste patronen uit La Maison Victor was dat ik gebruikte. Toen naaide ik nog niet zo lang en ik zie er nu de vele fouten in. Maar het bloesje begint te verslijten. Dus ik zal er nog eens tijd voor moeten maken om een nieuwe te naaien!

dsc-6228

Natuurlijk kan niet altijd alles foutloos gaan… Blijkbaar knipte ik de verkeerde maat, want toen ik de broek wilde aantrekken (gelukkig tijdens een pasbeurt tussendoor) kreeg ik mijn billen er gewoonweg niet in. Ik had natuurlijk niet genoeg stof meer om de pijpen opnieuw te knippen… Maar toch wilde ik de broek afmaken. Dus besloot ik een extra 5cm opzij in te voegen met een lange strook langs mijn zij. Eigenlijk mistaat dat nog niet, het word wel eens vaker gedaan in de modewereld, hoewel er dan vaker voor een accentkleur ofzo gekozen worden. Maar eigenlijk zie je er amper iets van. Ik heb het wel nog eens platgestikt, zo lijkt het net alsof het zo moet zijn.

Er steekt dus genoeg tijd in de broek! Daarbij komt nog dat ik met het strijken per ongeluk de viscose deed smelten op het flapje van de rits… En deze werd helemaal donkerroze van kleur… En op de rits aan je buik wil je niet bepaald een eyecatcher… Dus na een tip van facebook, plooide ik deze extra om en nu zie je er gelukkig niets meer van! Want er was dus echt niet genoeg stof meer over om het voorpand opnieuw te knippen…

dsc-6221

Nu nog even wachten op mooi zomers weer om deze broek aan te kunnen schieten!

One thought on “Harper Hack

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s