Deer and Doe: Sirocco

naamloos

Deze stond al een heel lange tijd op mijn verlanglijstje: de prachtige jumpsuit van Deer and Doe, die zowat ieder lijf siert. Ik kwam hem geruime tijd geleden tegen op instagram en ik zag iedereen daar de meest prachtige versies posten. Hij lijkt ook in elk kleurtje mooi te zijn. Dus er zullen er hier nog wel wat volgen buiten de rode variant!

dsc-6265

Toen mijn naai-vriendin en ik weeral eens korting bij elkaar gesprokkeld hadden bij de Veritas, zag ik daar deze mooie lycra stof liggen. Lekker soepel, met een reliëf in en het trok helemaal mijn aandacht. Op dat moment dacht ik ook aan een huwelijk waar we te gast waren en dat leek 2 vliegen in één klap te zijn. Ik had meteen een leuke outfit voor dat huwelijk!

Natuurlijk vloog de tijd voorbij deze zomer. Ik zat ook niet echt lekker in mijn vel en daardoor had/maakte ik niet zoveel tijd vrij om te naaien. Maar met nog maar één week te gaan voor het huwelijk, moest ik toch écht wel in actie schieten. Mits een beetje goed plannen en de laatste restjes nog enkele uurtjes voor het huwelijk af te naaien, is het toch goed gekomen.

dsc-6267

Dit patroon staat niet enkel élk figuurtype, het is ook nog niet eens moeilijk! De stappen met tekeningen zijn heel duidelijk uitgelegd en eigenlijk zitten er ook niet echt ingewikkelde naaitechnieken aan. De hele jumpsuit bestaat ook maar uit 4 broekdelen, 2 tailledelen, 4 stukken voor het bovenlijf en 2 (één voor elke) mouwen.

Er zit geen rits in, je trekt het geheel gewoon aan door de halsopening. Daarom koos ik er wel voor om alles te naaien met de overlock. Zo rekt alles goed en trek je geen stugge naden kapot als je de jumpsuit aantrekt.

In het patroon zit ook een playsuit inbegrepen. Dus dan maak je deze gewoon in short-vorm. En daarnaast zag ik deze ook al vaak zonder mouwen voorbijkomen op instagram en dat is ook zeker een geslaagde outfit!

dsc-6282

Op één van de bovenstaande foto’s valt het misschien op: ik had in de vlugte wel de plooien op het voorste deel van de broek fout genaaid. Niemand op dat trouwfeest heeft dat gezien natuurlijk en ik zag het ook pas toen ik daar aankwam! Maar deze foto’s vond ik zo mooi van licht inval dat ik ze toch wilde gebruiken. Achteraf maakte ik alles los en zette de plooien juist in, dat kan je zien op de foto hierboven.

dsc-6272

Ik had ook wat schrik voor de diepe V-nek. Maar eigenlijk zit de ‘band’ vooraan zo strak aan de V-nek dat deze naar je lichaam getrokken wordt en zodat niemand inkijk heeft in je boezem. Ik durf er zelfs mee gaan werken en daar moet ik best vaak bukken en op krukjes staan.

dsc-6274In de zakken moet een klein stukje elastiek ingezet worden en dat lijkt me maar het beste om dat niet over te slaan. Het zorgt ervoor dat de zakken mooi strak tegen je lichaam zitten. Want ik kan me wel inbeelden dat deze zouden beginnen ‘flodderen’ bij een lossere stof.

dsc-6283

Zo, dat is weeral een geslaagd kledingstuk om toe te voegen aan mijn kleerkast!

2 thoughts on “Deer and Doe: Sirocco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s