Tiger kruippakje

dsc-6460

Met ons petekindje op de groei, wilde ik mezelf eens wagen aan iets uitdagender dan Oliver broekjes en Bo rompers. Toen bleek dat hij nog een pyjama in maatje 68 kon gebruiken, ging ik meteen aan de slag!

Dit leuke piratenstofje van Stoff&Still combineert heel leuk met een grijze melange tricot voor de afwerking. Ik gebruikte witte kamsnaps voor de halsboord, maar volgende keer ga ik dat toch niet meer doen. Ik vind dat kamsnaps niet handig zijn in tricot. Ze klikken té hard vast en dat moet je onhandig hard sleuren aan de rekbare tricot om ze open te krijgen. Neenee, volgende keer zet ik overal jersey drukknopen. Ik heb zelf een grote navulling van 200 stuks besteld! Eventjes een kostelijke affaire, zoals ze zeggen in Antwerpen, maar dan kan ik toch weeral eventjes vooruit!

dsc-6465

Ik drukte de maat met flexfolie gesneden met de silhouette Cameo. Het lijkt me maar handig om overal de maat op te hebben staan, zonder je baby overal in te moeten wurmen om te zien of het nu past of niet.

Het tiger pakje bestaat uit ongelooflijk veel verschillende en kleine stukjes en dat schrok me in het begin wel af. Maar uiteindelijk ging het naaien nog best vlot en zat het op een uurtje of 2 wel in elkaar. Ik heb nog even getwijfeld of ik dat grijze driehoekje op de borst wel zou doen, maar ik vind het eigenlijk wel een leuk detail.

dsc-6467

Ik werkte alles vanbinnen af met de overlockmachine, dan is het wel zo netjes om af te geven hé. Maar de gewone naden naai ik steeds wel met mijn gewone naaimachine om extra te verstevigen. Het was ook de eerste keer dat ik zo’n driehoekje aan het kruis moest inzetten en dat was wel even zoeken. Zeker met de lockmachine ging het daar niet zo soepel. Maar het is wel gelukt!

dsc-6466

Zo kan hij lekker van echte piraten gaan dromen!

 

 

foto’s: nikon D3200 + 18-55mm

One thought on “Tiger kruippakje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s