Top!

dsc_3381a

Wat stond deze al lang op mijn lijstje… Ik zag hem al in alle kleuren passeren bij een aantal knappe dames onder jullie, maar nu kon ik pas tijd maken én vond ik een geschikt stofje om mij er ook aan te wagen.

Ik heb het natuurlijk over de Knip 04/2017 top 9. Simpel, maar toch chique door de plooitjes in het voorpand.

dsc_3375

Aanpassingen:

Wegens mijn (ahum!) beperkte boezem, besloot ik op voorhand al om het splitje in het voorpand een stuk minder diep te maken. Anders voel ik me toch niet goed als ik er geen topje onder draag. Maar dat hoeft dankzij mijn aanpassing gelukkig niet!

Verder knipte ik ook bijna 15cm onderaan van de zoom af. De top leek net op een te kort jurkje in plaats van dat ik het zo zou dragen als een topje.

dsc_3372

Aan te raden wegens:

  • Supersimpel, geen mouwen om aan te naaien, de zoom onderaan is mooi recht en de mouwen naaide ik ook gewoon om.
  • Dit patroontje zal mooi zijn in héél veel verschillende stofjes. Het zal waarschijnlijk niet de laatste keer zijn dat ik deze naaide!

dsc_3387

Enige moeilijkheid ondervond ik wel met het beleg. Ik kreeg het niet meteen goed zodat het beleg niet kwam piepen en zodat het mooi plat zou liggen. Uiteindelijk naaide ik nog de naad eens 2mm naast het beleg vast en naaide ik met de hand het beleg onzichtbaar vast aan de binnenkant van de top.

dsc_3383

Het stofje ligt al wel zeker een jaartje in mijn stoffencollectie. Als ik het goed voor heb, stond hij vorig jaar een keertje in promotie bij Stoffe en Koffe in Schoten, en heb ik hem toen ingeslagen voor een mooi prijsje. Het is een soepele, vlotte viscose. Heel aangenaam om te dragen!

Ik denk dat je wel kan zien hoe blij ik hiermee ben, haha! En de flamingo’s maken het helemaal af! Helemaal mijn ding deze top! Ook fijn dat er nergens iets irritant trekt of lastig zit. Dus ook helemaal werkproof!

dsc_3376

Het knoopje aan het voorpand is nog een restje uit mijn geërfde knopencollectie van de oma. Als je er maar ééntje nodig hebt, dan kun je daar schatten in vinden! Maar als je meer dan 3 exact dezelfde knopen zoekt, kun je het maar beter vergeten…

dsc_3370

Zo, hier ben ik echt blij mee!

3 thoughts on “Top!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s