Lora jurk LMV

Woehoe, het was nog eens zover: een project afgerond! En dan kan het resultaat natuurlijk getoond worden. En trots dat ik ben!

Ik kocht in november 2015 een heel mooi blauw-groen stofje met een fijne gouden glansdraadje in tricot op de markt in Brasschaat. Eigenlijk wilde ik er een jurkje voor de feestdagen mee maken, maar ik had nog niet echt een patroon op het oog. Op dat moment was naaien met tricot altijd een beetje sukkelen omdat ik met mijn (prehistorische) oude naaimachine nog zat. Maar nu dat allemaal veranderd is, is er toch schot in de zaak gekomen! Wel wat ná de feestdagen, maar hé, nog op tijd voor kerstmis 2016. 😉

Ik heb wel een paar aanpassingen aan het patroon gedaan. Zo heb ik onderaan de rok een beetje ingekort, ongeveer 6 cm. Daarnaast doet beleg echt rare dingen in mijn kleding, dus heb ik het bovenlijfje volledig dubbel gemaakt en dus gevoerd. Géén beleg voor mij! En de rits heb ik weg gelaten omdat het een rekbaar stofje is en dus niet nodig is.

Jaja, ik ben fan! Het zit zo gemakkelijk, het stofje is zo zacht, het is perfect om mee te gaan werken en vanwege de gouden glans is het niet té gewoontjes (ook al zie je dat niet zo goed op de foto!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s