Burda 5/2014 #104

pinterest.com

Eentijdje geleden al kocht ik de Burda van mei 2014. Er stonden meerdere patronen in die mijn hartje veroverd hadden en ik had nog wat stof liggen, dus ik ging aan de slag! De blogpost over de Burda kun je hier lezen.

Nu kan ik dus weer wat van mijn bucketlist afstrepen!

De jurk was wel al een beetje gekreukt op de foto’s, want ik had de jurk net gedragen om een examen te gaan afleggen. Ik vind de jurk tegelijk zo chique en toch ook gewoontjes! Ik ben erg blij met het lijfje omdat de V-hals het niet te braafjes maakt, maar toch niet zo diep is dat ik moet opletten bij het bukken/voorover buigen. Ook de mouwen zorgen ervoor dat het lijfje goed blijft zitten en er kunnen geen bandjes afzakken. Tot slot: de rok… Mijn absolute favoriet! Lekker wijd, daardoor valt die in plooien naar beneden. Erg mooi en daarbij is hij zo wijd dat ik ‘als een Disneyprinses’ de rokken rond mij kan draperen als ik ga zitten. Stiekem vind ik dat toch wel erg leuk!

Op de foto hierboven lijkt de jurk scheef te hangen, maar ik had de rok niet goed gedrappeerd, dus dat is gezichtsbedrog…

Ik heb wel een aantal aanpassingen uitgevoerd. Zo kwamen de mouwen normaal veel langer, maar dat zorgde ervoor dat het leek alsof ik heel brede schouders had. De mouwen heb ik dus ongeveer gehalveerd. Verder had ik niet genoeg stof om de rok volledig volgens plan te maken en is hij iets minder wijd dan dat het zou moeten. Ik had ook ergens gelezen dat die V hals heel diep zou komen en aangezien ik al niet veel boezem heb, heb ik hem eerst minder diep geknipt. Na het passen bleek dan toch dat ik de normale halslijn mocht hebben, en heb ik hem terug verder geknipt. Ook heb ik het lijfje volledig gevoerd, dat vind ik gewoon het netst, maar als je het patroon volgt heb je geen voering nodig.

Van veraf lijkt de jurk wel roze, zei mijn vader. Maar hij is wel degelijk knalrood met een witte tekening van blaadjes. De stof kocht ik voor 8€/m in een stoffenwinkel in Kapellen.

Hier kan je dus zien dat het lijfje nu helemaal gevoerd is. De zakken maken deel uit van het patroon, en ik ben er erg blij mee! Ze vallen mooi in de plooien, dus zie je ze niet zitten. De V- hals heb ik eerst verstevigd door er een 2de laag van de katoenen stof tegen te naaien en dan pas de voering. Er hoort eigenlijk ook een riempje op het jurkje, maar die heb ik (nog) niet gemaakt. Ik ben nog aan het twijfelen.

Haha, de jurk is wel erg gekreukt van mijn examen af te leggen! Maar ik ben er zo blij mee dat ik gewoon niet kan wachten om het jullie te laten zien! Ik denk dat dit komende zomer mijn favoriete kledingstuk wordt! Ook omdat ik ermee kan fietsen én het is deftig genoeg om te dragen tijdens mijn stage.Ik ben er heel tevreden van! Ik heb al veel complimenten ontvangen en er waren een aantal mensen die niet wilden geloven dat ik het zelf genaaid heb!

2 thoughts on “Burda 5/2014 #104

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s